Gepubliceerd op:

12 mei 2014

Adriaan Visser nieuwe Rotterdamse wethouder Financiën, Cultuur en Sport


Wethouder financiën, cultuur en sport Adriaan Visser (D66).

Adriaan Visser is voorgedragen als de nieuwe wethouder Financiën, Cultuur en Sport. Dat heeft D66 Rotterdam vandaag bekend gemaakt. 

Adriaan Visser en Pex Langenberg worden de wethouders namens D66 in het Rotterdamse college. Visser krijgt de portefeuilles financiën, cultuur en sport; Langenberg haven, duurzaamheid, mobiliteit en personeel. Dat heeft de partij vandaag bekend gemaakt.

Adriaan Visser was tot 2011 directeur van de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Nu is hij directeur van Platform 31,een organisatie voor stedelijke ontwikkeling en regio’s. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur feliciteert Adriaan Visser met zijn nieuwe functie en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking op de domeinen kunst, cultuur, creatieve industrie en stedelijke innovatie.

Vorige week publiceerde het nieuwe college van Rotterdam zijn coalitieprogramma ‘Volle Kracht Vooruit’.

Met de twee D66’ers erbij is het nieuwe college van Rotterdam compleet. Eerder al werden de namen bekend van Hugo de Jonge (CDA, onderwijs, jeugd en zorg), en de Leefbaar-wethouders Joost Eerdmans (veiligheid, handhaving, buitenruimte, dierenwelzijn en bestuurlijke vernieuwing), Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) en Ingeborg Hoogveld (stedelijke ontwikkeling en integratie).