Gepubliceerd op:

7 mei 2014

9 mei Europadag: Europa Uitgelicht


In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Meer horen over de plannen die de stad in petto heeft? Tijdens Europa Uitgelicht kunt u speeddaten met leden van het team dat voor Leeuwarden de titel heeft binnengesleept. De speeddate-sessie is reeds volgeboekt.

In de landen van de Europese Unie wordt op 9 mei stilgestaan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman een ambitieuze verklaring aflegde waarin hij voor een organisatie pleitte die later de voorloper bleek van wat we nu kennen als de Europese Unie.

Voor DutchCulture is deze dag aanleiding voor een bijeenkomst waarin we kijken naar wat Europa cultureel oplevert: Europa Uitgelicht.

Europa Uitgelicht biedt u de mogelijkheid gezichten achter Europa te zien en te spreken, samenwerkingspartners te ontmoeten, inspiratie op te doen en wegen naar financiering te vinden.

Het programma biedt keynotes van Mathieu Segers (auteur van onder meer De reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden, winnaar Prinsjesboekenprijs voor het beste Nederlandse politieke boek in 2013) en Bruno Felix (medeoprichter van Submarine, een van Nederlands meest toonaangevende mediaproductiebedrijven), een debat over de betekenis van Europa voor Nederland en viceversa en film.

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 9 mei 2014
Tijd: 13.30 – 17.00 uur, aansluitend netwerkgelegenheid
Locatie: VondelCS, Vondelpark 3 in Amsterdam
Toegang: gratis
Aanmelden via het inschrijvingsformulier van DutchCulture.