Gepubliceerd op:

1 mei 2014

Open inschrijving oriëntatiereis 2014 naar Korea en Japan


Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars uit de beeldende kunst naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Van 31 augustus t/m 14 september 2014 is het reisdoel Korea (Seoul & Gwangju) en Japan (Tokyo, Yokohama en de Setouchi eilanden). Belangstellenden kunnen zich tot woensdag 4 juni aanmelden.

De reis wordt in samenwerking met het Belgische BAM Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd. In totaal nemen ongeveer 18 personen deel aan de reis; waarvan 6 deelnemers uit Nederland die door het Mondriaan Fonds worden geselecteerd. Het programma bestaat uit bezoeken aan musea, presentatie-instellingen, galeries, Artist in Residence plekken en kunstenaars in de verschillende steden. De deelnemers moeten rekening houden met een zeer intensief programma en met een inzet die verder reikt dan de reis zelf. Voorafgaand, tijdens en na afloop van de reis wordt van de deelnemers verwacht dat zij presentaties geven over hun werkzaamheden, deelnemen aan discussies en de verworven kennis voor het vakgebied toegankelijk maken, bijvoorbeeld door het maken van een verslag.

Belangstellenden kunnen zich tot woensdag 4 juni 2014 aanmelden.
Meer informatie over de voorwaarden en criteria is te vinden op de website van het Mondriaanfonds.