Gepubliceerd op:

24 april 2014

Oproep opgaven voor Europan 13


Europan Oslo. Architects Laura Alvarez and Jarrik Ouburg win second prize at Europan Norway

Europan is een Europese ideeënprijsvraag voor jonge ruimtelijke ontwerpers. Met de prijsvraag wil Europan vorm geven aan een Europa waarin jonge en veelbelovende ontwerpers kunnen bijdragen aan vernieuwingen op het gebied van de ruimtelijke vormgeving. Om de twee jaar wordt Europan georganiseerd in gemiddeld vijftien Europese landen. Deze landen stellen samen gemiddeld vijftig reële locaties beschikbaar, waarvoor jonge ontwerpers een plan kunnen maken.De prijsvraag staat open voor ontwerpers jonger dan veertig jaar uit heel (geografisch) Europa.

Voor de 13e editie zoekt Europan concrete en interessante prijsvraagopgaven (locaties) die passen binnen het thema Adaptable City – zelforganisatie, delen, het project als proces. Publieke en private opdrachtgevers kunnen tot 1 mei 2014 locaties voorstellen voor Europan 13. Neem contact op met het projectbureau van Europan Nederland. De sluitingsdatum voor het voorstellen is 1 mei 2014.

Vanaf februari 2015 start de prijsvraag met het openstellen van de internationale website voor architecten die geïnteresseerd zijn.