Gepubliceerd op:

21 april 2014

Rotterdam krijgt wethouder Stadscultuur?


“Rotterdam krijgt zo goed als zeker een wethouder Stadscultuur.” Op 19 april verschijnt het eerste artikel in AD/ Rotterdams Dagblad waarin de nieuwe wethouder ‘Stadscultuur’ wordt aangekondigd. Na een rondetafelgesprek Stadscultuur op initiatief van D66 Rotterdam volgt ook Metro op 23 april: ‘Gezocht: wethouder Stadscultuur!’

AD/RD en Metro schrijven over wethouder Stadscultuur
Op 19 april verscheen het eerste bericht over de nieuwe wethouder Stadcultuur in het AD/Rotterdams Dagblad. De wethouder zou dé aanjager voor innovatie moeten worden. Zowel Leefbaar als D66 zouden iets voor de nieuwe portefeuille voelen. Op 23 april schrijft ook Metro over de nieuwe wethouderspost: ‘Gezocht: wethouder Stadscultuur!’. D66  zou een kandidaat gaan leveren en daarvoor achter de schermen op zoek zijn naar een aansprekende landelijke D66’er.

D66 bijeenkomst Stadscultuur 
Op dinsdagavond 22 april organiseerde de themagroep Kunst en Cultuur van D66 Rotterdam bovendien een rondetafelgesprek over ‘stadscultuur’. De themagroep wil de fractie voeden met input uit de sectoren kunst en cultuur, creatieve industrie en horeca. Hoe kan een mogelijk nieuwe wethouder Stadscultuur van meerwaarde zijn voor deze sectoren en ze vooral nog beter met elkaar verbinden? En wat zou er op het to-do lijstje van de nieuwe wethouder moeten staan? Ook Anton Molenaar van Leefbaar Rotterdam was bij deze bijeenkomst aanwezig.

Aanbeveling 4: wethouder Kunst, Creatieve Industrie en Stedelijke Innovatie
De Raad kreeg de gelegenheid om de bijeenkomst in te leiden en ging in op punt 4 van de 10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid. Kunst en cultuur raken steeds meer verweven met andere gemeentelijke (beleids)terreinen en dit vraagt om integrale investeringen en beslissingen. Kunst en cultuur inzetten voor de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad vraagt om een strategie die het gehele college aangaat. De nieuwe wethouder Kunst, Creatieve Industrie en Stedelijke Innovatie verbindt deze domeinen en neemt het voortouw in de samenwerking met de collega-wethouders.

10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen publiceerde de Raad 10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid. Diverse politieke partijen omarmden de aanbevelingen en de Raad ging hierover na de verkiezingen met verschillende politiek partijen in gesprek. In één van deze aanbevelingen adviseert de Raad een Wethouder Kunst, Creatieve industrie en Stedelijke Innovatie (afgekort: stadscultuur).

Volg hier de discussie op twitter: https://twitter.com/search?q=stadscultuur&src=typd

De komende weken houden we u via deze website op de hoogte over de definitieve uitkomst van de formatie in Rotterdam.