Gepubliceerd op:

16 april 2014

Advies: Zadkine moet blijven


De speciale commissie van CBK die onderzoek doet naar het mogelijk verplaatsen van het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Zadkine bracht gisteren zijn advies uit aan wethouder Laan. De commissie adviseert dat ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine op Plein 1940 moet blijven staan. De conclusie: “Beeld en plek horen duidelijk bij elkaar.”

In februari gaf het Rotterdamse college het CBK de opdracht een onderzoek te doen naar de eventuele verplaatsing van het beeld. Het CBK stelde daarvoor een speciale commissie samen, onder leiding van oud-korpschef Aad Meijboom. Die commissie adviseert nu dat het beeld op de huidige locatie moet blijven staan. ‘Naar het oordeel van de commissie is er geen reden om het beeld te verplaatsen die opweegt tegen de functie van het beeld en de gegroeide relatie met Plein 1940,’ stelt de commissie vast. ‘De stad heeft ankerpunten nodig die blijven zoals ze zijn.’

Inmiddels is er een andere commissie bezig met een advies over een toekomstig beeld op het Stationsplein.

Lees meer:
Advies Commissie Zadkine

> Artikel AD.