Gepubliceerd op:

15 april 2014

Cursus Gemeentepolitiek | Lokaal


(c) ANP. Gemeenteraad Rotterdam 2014

Om de vier jaar stem je op een volksvertegenwoordiger tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Maar weet je eigenlijk wel hoe de gemeentepolitiek in zijn werk gaat? Wat gebeurt er in de raad of op het stadhuis? Wat is en doet een gebiedscommissie? En hoe kun je zelf invloed uitoefenen of zorgen dat jouw idee bij de juiste mensen terecht komt?

Lokaal Rotterdam organiseert 4 bijeenkomsten waarin een docent in vogelvlucht door het politieke landschap gaat. Aan de hand van actuele voorbeelden laat hij zo de hoed en de rand zien van de Nederlandse politiek. Je krijgt inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming.

Tijdens de bijeenkomsten zijn gastsprekers aanwezig uit de politiek en de gemeente om uitleg en toelichting te geven op basis van hun eigen ervaring. Ook is er speciale aandacht voor de nieuwe gebiedscommissies. Wat is een gebiedscommissie? En wat betekenen ze voor jouw stad, wijk en belangen?

Cursusdata en locatie
De cursus Gemeentepolitiek bestaat uit vier bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 7, 14, 21 en 28 mei 2014. De cursus wordt gegeven in de avonduren van 19:30 tot 22:00 uur in de trainingsruimte van LOKAAL (Ungerplein 2, flat 10, in Rotterdam).

De kosten van deze cursus bedragen € 70,- per persoon. Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname, ondertekend door burgemeester Aboutaleb.

Meer informatie is te vinden op de website van LOKAAL