Gepubliceerd op:

9 april 2014

Zilveren Krekel voor Nastaran Razawi Khorasani


(c) Phile Deprez, 'CASH' van MAAStd.

Nastaran Razawi Khorasani is voor haar rol in CASH van Maas theater en dans bekroond met een Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Hiermee is zij tevens genomineerd voor de Gouden Krekel 2014, de Jeugdtheaterprijs voor de meest indrukwekkende productie of podiumprestatie van het afgelopen seizoen.

Juryrapport:
‘Nastaran Razawi Khorasani windt iedereen om haar vinger, spelers en toeschouwers, in het snel van kleur verschietende decor. Ze geeft een onheilspellende lading aan de scherpe tekst van Floris van Delft en Wouter Muller en laat in Van Delfts regie zien, dat ze tot alles in staat is, van onbetrouwbare bitch tot femme fatale en van strakke zakenvrouw tot verleidelijke superheldin’, aldus de theaterjury.

Nastaran studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde bij theatergroep Max. in Nacht en Echt waar (regie Moniek Merkx). In voorjaar 2013 ging zij als maker te werk bij Productiehuis Rotterdam met haar eigen groep KOBE. Begin 2015 speelt zij in een nieuwe voorstelling van Maas theater en dans: Voorjaarsoffer.