Gepubliceerd op:

9 april 2014

Crash course Cultureel Ondernemerschap


Binoq Atana en Cultuur en Ondernemen organiseren samen een Crash Course Cultureel Ondernemerschap. De cursus bestaat uit vijf dagdelen en begint op 13 mei.

Culturele instellingen staan voor grote uitdagingen. Subsidies zijn verlaagd, inkomsten staan onder druk. Hoe kunnen culturele instellingen dezelfde hoogwaardige artistieke kwaliteit blijven leveren en meer bezoekers aantrekken? Met een duurzame ondernemende aanpak is dit zeker mogelijk. Maar wat houdt cultureel ondernemerschap precies in? Wat betekent dit voor de organisatie en wat betekent dit voor uw rol als manager? Tijdens de Crash Course Cultureel Ondernemerschap creëert u voor uw eigen organisatie een ondernemende strategische visie en ontwikkelt u praktische vaardigheden die bijdragen aan uw eigen cultureel ondernemerschap.

Leiderschap, ondernemerschap, marketing en verandermanagement
De crash course bestaat uit vier interactieve workshops over persoonlijk leiderschap, ondernemerschap & innovatie, marketing en verandermanagement. De vijfde bijeenkomst is een terugkom middag met als thema ‘Blik op de toekomst’.

Theorie en praktijk
U krijgt van ervaren en gespecialiseerde trainers tools aangereikt om uzelf en uw organisatie gezond en sterk te maken met het oog op de toekomst. Uniek in de opzet is dat de theorie meteen wordt ingekleurd met voorbeelden uit de praktijk. Tijdens drie workshops wordt er een casus behandeld:
> Verandermanagement bij TivoliVredenburg dat binnenkort de deuren van de nieuwbouw opent, wordt belicht door de huidige directeur Nanette Ris.
> De succesvolle marketingstrategie rond de heropening van het Rijksmuseum in 2013 door Marjolijn Meynen, hoofd Marketing & Communicatie.
> Vernieuwend en succesvol ondernemerschap van Scapino Ballet wordt belicht door hoofd Bedrijfsvoering Peter Jansen.

Praktische informatie
Data: 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 17 juni 2014
Tijden: 16:00 – 21:00 uur. De laatste bijeenkomst is van 16:00 – 18:00 uur.
Locatie: Cultuur-Ondernemen, Amsterdam
Docenten: Marvin Sutherland, Giep Hagoort, Marjolijn Blok, Rosanna Duttenhofer
Tarief: de training inclusief maaltijden kost € 980,- ex btw

Informatie en aanmelden
Klik voor meer informatie op binoq.nl.
Aanmelden kan via info@binoq.nl of 020 514 13 80.