Gepubliceerd op:

2 april 2014

Raad blijft zich hard maken voor 10 aanbevelingen


In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen publiceerde de Raad 10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid. Diverse politieke partijen omarmden de aanbevelingen en de Raad is inmiddels met verschillende partijen in gesprek. Ook tijdens en na de coalitieonderhandelingen blijft de Raad zich inzetten voor een krachtig kunst- en cultuurbeleid en gesprekspartner voor de politiek.

Verschillende politieke partijen (D66, Groen Links, SP) omarmden de 10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid. Leefbaar Rotterdam stuurde een inhoudelijke en zeer constructieve reactie, waarover de Raad graag in gesprek gaat. De 10 aanbevelingen kregen ook veel bijval uit de Rotterdamse culturele sector en van verschillende decision makers en politici uit andere gemeenten. Culturele instellingen in Vlaardingen creëerden zelfs hun eigen 10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid.

Ook na de verkiezingen blijft de Raad zich hard maken voor de 10 aanbevelingen. De aanbevelingen zijn inmiddels verschenen als handzame leporello. Tijdens en na de coalitieonderhandelingen gaat de Raad – al dan niet samen met het Directeurenoverleg – in gesprek met de fractievoorzitters over het belang van kunst en cultuur voor de stad.

10 aanbevelingen voor een krachtig en innovatief kunst- en cultuurbeleid

Wilt u een aantal exemplaren van de leporello ontvangen? Stuur dan een email naar rrkc@rrkc.nl.