Gepubliceerd op:

30 maart 2014

Raad voor Cultuur over toekomst publieke omroep


Technologische vernieuwingen gaan razendsnel en het mediagebruik verandert ingrijpend. Een toekomstbestendige publieke omroep moet hierop inspelen en zich ontwikkelen tot een innovatieve en slagvaardige mediadienst die op alle platforms actief is en samenwerkt met commerciële partijen en programmamakers. In die creatieve netwerkorganisatie staat de inhoud van de programma’s altijd centraal, net als de makers, aldus de Raad voor Cultuur in haar advies “De tijd staat open”.

Op 27 maart 2014 heeft de Raad voor Cultuur dit advies voor een toekomstbestendige publieke omroep aangeboden aan staatssecretaris Dekker (OCW). Een commissie onder leiding van Inge Brakman heeft dit advies voorbereid. De commissie bestond uit de leden Pieter Broertjes, Petra ter Doest, Wim van de Donk, Pauline Krikke, Hans Laroes, Inge Ligthart, Paul Rutten, Peter Schrurs, Wim Vanseveren en Mathieu Weggeman. De raad heeft de aanbevelingen van de commissie overgenomen in zijn advies.

Lees het advies op de site van de Raad voor Cultuur.