Gepubliceerd op:

29 maart 2014

Aanvraagdata Buitenland Ateliers Mondriaanfonds


Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Aanvragen voor een verblijf in één van onderstaande buitenland ateliers worden tijdens door het Mondriaan Fonds vastgestelde jaarlijkse rondes beoordeeld: met deadlines op 16 mei en 17 oktober. Uitzondering is Schloss Ringenberg waarvoor bij wijze van pilot tot 5 september kan worden aangevraagd door bemiddelaars.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Mondriaan Fonds.