Gepubliceerd op:

25 maart 2014

Nucleaire top vol kunst en cultuur, met Rotterdamse bijdrage


Photo by Yves Logghe - Pool/Getty Images

De Nuclear Security Summit 2014, gisteren en vandaag in Den Haag, is overgoten met kunst en cultuur. Nederland heeft er bij de voorbereiding van de top blijkbaar zeer bewust voor gekozen om kunst, cultuur en erfgoed maximaal in te zetten bij deze unieke kans om Nederland te promoten.

Zo startte het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama spectaculair met de landing van de Marine One helikopter op het Museumplein voor een bezoek van de president aan het Rijksmuseum. Daarna vertrok hij naar de Den Haag om de nucleaire top en de G7 bij te wonen.

Tijdens de spectaculaire openingsceremonie stonden dansers van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst, violiste Svenja Staats (winnaar Prinses Christina Concours 2011) en sopraan Bernadeta Astari (winnaar Dutch Classical Talent Prize 2012) op het podium en zijn in de door IDTV gemaakte openingsfilm o.a. Hardwell, het Koninklijke Concertgebouworkest en het Rijksmuseum te zien.

Naar een bericht van Kunsten ’92.