Gepubliceerd op:

24 maart 2014

Oproep voor deelname N.I.C.E Award | Europese innovatie prijs voor Creative industries


Rotterdam is een van de partners in het ‘netwerk’ N.I.C.E dat de N.I.C.E award heeft ingesteld. N.I.C.E draait om de innovatiekracht van creatieve ondernemers en hun producten:
“N.I.C.E. spells out as “Network for Innovations in Culture and Creativity in Europe”. This nascent network invites stakeholders from all over Europe to join forces and systematically promote the impact of culture on innovation, urban development and economic growth as set out in the EU Agenda 2014 – 2020. To this end, N.I.C.E. will develop new tools and services for Europe-wide cooperation in the field of culture and creative industries – and make these services available to its members. In doing so, special attention will be paid to how to initiate and use spillover effects from arts, culture, and creative industries”
http://www.e-c-c-e.de/en/activities/current-projects/eu-activities/nice-en/

Jaarlijks wordt een award uitgereikt door N.I.C.E aan ondernemers en organisaties die met hun producten en activiteiten het innovatieve vermogen van creativiteit demonstreren en de meerwaarde voor sociale, economische, ruimtelijke en culturele ontwikkeling van steden laten zien. Voor de award 2014 kunnen nu projecten worden ingediend in verschillende categorieën:

  • ondernemers in kunst en creatieve industrie,
  • onderzoekers en steden/regio’s.

De Award bestaat uit een geldbedrag van € 5000,- en een presentatie in de N.I.C.E. tentoonstelling.
De N.I.C.E. Award zal op 12 juni 2014 uitgereikt worden door Garrelt Duin, Minister van Economische Zaken van de Duitse Deelstaat Noordrijn Westfalen in het 3. Forum d’Avignon Ruhr, te Essen.

De Call for applications en meer informatie over N.I.C.E. en de Award is te vinden op de site van het European Centre for Creative Economy.