Gepubliceerd op:

12 maart 2014

NRC Handelsblad: kunst en cultuur in tijd van verkiezingen


foto: (c) ANP. WATT Rotterdam

Op dinsdag 12 maart publiceerde het NRC Handelsblad een groot artikel over de rol die kunst en cultuur speelt bij de Gemeenteraadsverkiezingen. Onder de titel ‘Liever scoren met vaag plan, dan met cijfers.’ gaat NRC in vogelvlucht langs een aantal Nederlandse steden en geeft kort de standpunten van de verschillende politieke partijen weer.

Ook Rotterdam krijgt aandacht in het artikel. Claudia Kammer van NRC bezocht het Cultuurdebat Kiezen is een Kunst en beschrijft in haar artikel welke Rotterdamse partijen wel of niet willen bezuinigen op kunst en cultuur. Ook de wens van verschillende politieke partijen dat de sector kunst en cultuur meer samenwerkt met sectoren als de zorg, welzijn en sport komt aan de orde. Tot slot beschrijft ze in het artikel dat de investeringen in popcultuur nog altijd een ‘heet hangijzer’ zijn.

Het artikel ‘Liever scoren met vaag plan dan met cijfers’ verscheen in NRC Handelsblad op 12 maart 2014:
http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/maart/12/liever-scoren-met-vaag-plan-dan-met-cijfers-1355154