Gepubliceerd op:

3 maart 2014

Aanvraagdata Mondriaanfonds


Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke aanvraagdata voor het Mondriaan Fonds:

 • Nieuwe ronde Tijdelijke buitenland ateliers: 24 maart 2014
  De lijst met tijdelijke buitenland ateliers waarvoor beeldend kunstenaars en bemiddelaars zich tot en met 24 maart kunnen aanmelden is bekend. Het Mondriaan Fonds biedt in samenwerking met Dutch Culture/ Trans Artistsdesk  in 2014 werkperioden aan in Marokko, Senegal en Zuid-Afrika. Het gaat om de ateliers:Raw Material Company, Dakar in SenegalTrankat, Tétouan in Marokko en Joburg Now, Johannesburg in Zuid-Afrika. Met dit aanbod wil het Mondriaan Fonds inspelen op de groeiende belangstelling van kunstenaars en bemiddelaars in Nederland voor het continent Afrika en kunstenaars en bemiddelaars in de gelegenheid stellen om in een andere omgeving en cultuur hun werk te verdiepen en daarop te reflecteren.
  Voor meer informatie over de Tijdelijke Buitenlandateliers klik hier.
 • Aanvraagronde Vrije Beurs Praktijkverdieping: 4 april 2014
  Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 4 april een aanvraag indienen voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping waarmee zij hun artistieke ontwikkeling en/of cultureel ondernemerschap willen bevorderen. De Vrije Beurs Praktijkverdieping kan worden aangevraagd voor plekken in het binnen- en buitenland.
  Voor meer informatie over de Vrije Beurs Praktijkverdieping klik hier.
 • Aanvraagronde Bijdrage Internationale Samenwerking Erfgoedinstellingen: 4 april 2014
  Op 4 april is de eerstvolgende deadline voor de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen. Deze bijdrage is bestemd voor Nederlandse erfgoedinstellingen die samenwerken met buitenlandse instellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden. De bijdrage kan in de ontwikkelfase gebruikt worden voor reis- en verblijfkosten van onderzoekers en conservatoren en voor de kosten van het presenteren van de onderzoeksresultaten in Nederland.
  Voor meer informatie klik hier.
 • Tweede aanvraagronde Bijdrage Samenwerking Musea: 4 april 2014
  Musea kunnen zes maal per jaar aanvragen. Het gaat om een bijdrage voor gezamenlijke en bijzondere initiatieven die de relatie tussen de burger en cultureel erfgoed versterken, een duurzaam karakter hebben, voorbeeld stellend en navolgbaar zijn door anderen en uiteindelijk leiden tot een sterkere museale sector. Voor meer informatie over de Bijdrage Samenwerking Musea klik hier.
 • Nieuwe aanvraagronde De Verbeelding: 7 oktober 2014
  Met De Verbeelding willen het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds de productie mogelijk maken van films die zich op de grens van de cinematografie en de beeldende kunst begeven.
  Voor meer informatie klik hier.