Gepubliceerd op:

20 februari 2014

Stimuleringsfonds organiseert programma E-cultuur


Op woensdag 2 april 2014 organiseert het Stimuleringsfonds een middagprogramma rondom E-cultuur in het Muntgebouw in Utrecht.
Centraal in het programma staan de ontwikkelingen in het veld en de rol die het Stimuleringsfonds hierin speelt. De middag is bedoeld voor makers, curatoren en ontwerpers binnen en buiten deze discipline, (potentiële) aanvragers en geïnteresseerden. Stafmedewerkers en leden van de Adviescommissie zijn aanwezig. De middag staat onder leiding van moderator Ruben Maes.

Programma
Het middagprogramma biedt reflecties over het vak van onder andere Dick Rijken, Richard Vijgen, Nat Muller, Veerle Devreese en Martijn van Boven. Bovendien is er voldoende ruimte voor uitwisseling met het publiek.

13.30 inloop

14.00 start programma

Introductie van Janny Rodermond – directeur bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Met bijdragen van onder andere:

Dick Rijken – docent aan de Haagse Universiteit, directeur STEIM

STEIM is een lab voor artistiek onderzoek naar elektronische live performance. Rijken heeft twee jaar plaatsgenomen in de Raad voor Cultuur met e-cultuur als expertisegebied. Hij heeft zowel kennis van de geschiedenis van het veld, als een visie voor de toekomst.

Richard Vijgen – maker / onderzoeker van de hedendaagse informatie cultuur

Zijn werk is geworteld in het digitale domein, maar Vijgen maakt altijd een connectie met de fysieke of sociale ruimte. Hij heeft een eigen ontwerpstudio voor hedendaagse informatiecultuur en reflecteert op en schrijft over de digitale cultuur.

Nat Muller – curator/ criticus

Muller richt zich met name op het snijvlak van esthetiek, media, mediakunst en politiek. Ze cureert, publiceert en neemt plaats in verschillende culturele adviescommissies, waaronder de Adviescommissie E-cultuur bij het Stimuleringsfonds.

Veerle Devreese – programmaleider De Brakke Grond

De Brakke Grond focust op de kenmerkende ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en cultuur en brengt deze met haar programmering naar een maatschappelijk geïnteresseerd publiek. Hiernaast maakt Veerle Devreese deel uit van de Adviescommissie E-cultuur bij het Stimuleringsfonds.

Martijn van Boven – experimentele film en computerkunst

In zijn werk gebruikt hij de laatste technieken op gebied van beeldverwerking in de context van experimentele film en computer generated films. Zijn werk en ideeën over abstract beeld zijn beïnvloed door de abstracte films van Stan Brakhage en computerkunst.

16.00 debat met publiek

17.00 afsluitende borrel

Aanmelden
Voor deze bijeenkomst is aanmelden noodzakelijk, dit kan uiterlijk t/m 25 maart via: e-cultuur@stimuleringsfonds.nl
Voor meer informatie: Marjoleine Timmer, M.Timmer@stimuleringsfonds.nl of 010-431600

Locatie
Het Muntgebouw, Leidseweg 90, Utrecht www.muntgebouw-utrecht.nl