Gepubliceerd op:

17 februari 2014

Het Nieuwe Instituut hoofdpartner DEAF Biennale 2014


Fotograaf: Johannes Zwart

Het Nieuwe Instituut is financieel partner, werkt samen met de DEAF curatoren aan het tot stand komen van het programma en is hoofdlocatie van de biënnale. De tiende editie van DEAF vindt plaats van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 mei 2014 op diverse locaties in de stad. De hoofdtentoonstelling in Het Nieuwe Instituut is te zien tot en met tweede Pinksterdag op maandag 9 juni.

DEAF en Het Nieuwe Instituut hebben gekozen voor een partnerschap in de overtuiging dat zij gezamenlijk de impact en betekenis van DEAF verder kunnen vergroten en verdiepen. Als cross-over biënnale op het gebied van technologie, kunst, wetenschap en maatschappij heeft DEAF een sterke verwantschap met Het Nieuwe Instituut: beide staan voor een kritische kijk op innovatie, handelen vanuit een culturele context en willen voorbij de grenzen van de klassieke creatieve disciplines denken en werken.

DEAF 2014 biedt een gevarieerd programma met onder andere een hoofdtentoonstelling, seminars, lezingen, workshops, concerten en performances.
Eind maart 2014 is het programma bekend, zie www.deaf.nl voor het volledige programma en www.hetnieuweinstituut.nl voor het programma in Het Nieuwe Instituut .