Gepubliceerd op:

14 februari 2014

Rotterdamse dansgezelschappen ontvangen Dans Publieksprijs 2013


Scapino Ballet: Le Chat Noir. Op de foto Mischa van Leeuwen. (c) Hans Gerritsen.

De winnaars van de Dans Publieksprijs 2013 zijn bekend. Vrijdag 14 februari worden de prijzen, verdeeld over 7 categorieën, uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui. Naast winnaars Pascal Schut (Introdans) en Davide Cocchiara (‘The Red Piece’) zijn dat choreografen Conny Jansen voor de voorstelling ‘How Long is Now’ en Isabelle Beernaert voor de voorstelling ‘Red, Yellow & Blue’. Conny Janssen krijgt verder de Oeuvreprijs uitgereikt voor haar invloed op de Nederlandse dans. De danspers koos ‘Le Chat Noir’ van Scapino Ballet Rotterdam als beste voorstelling van 2013. Truus Bronkhorst krijgt mede vanwege haar dubbele nominatie een eervolle vermelding van het danspubliek.

De Dans Publieksprijs is georganiseerd door de website Danspubliek.nl in samenwerking met Cultuurpers en is mogelijk dankzij opleidingsinstituut de Baak en NTR Podium. Via een open inschrijving konden toeschouwers dansers en voorstellingen nomineren, waarna in een vervolgronde gestemd werd voor de uiteindelijke winnaars. Dit jaar wordt de prijs voor de derde keer uitgereikt.