Gepubliceerd op:

13 februari 2014

Cultuurdebat: Kiezen is een Kunst


Fotograaf: Ossip van Duivenbode

Politici van de toekomst strijden om de felbegeerde portefeuille Kunst & Cultuur. 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Daarom kruisen op maandagavond 3 maart de huidige wethouder Kunst en Cultuur Antoinette Laan, lijsttrekkers en cultuurspecialisten van diverse partijen de degens tijdens het cultuurdebat Kiezen is een Kunst in de Rotterdamse Schouwburg.

Economisch veerkrachtige steden hebben een krachtige kunst- en cultuursector. Een levendig kunst- en cultuurklimaat stelt steden in staat zich te onderscheiden en profileren: dit heeft een gunstige invloed op de aantrekkelijkheid van een stad voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Daarom neemt de portefeuillehouder Kunst en Cultuur de komende periode een sleutelpositie in de nieuw te bepalen coalitie in.

De huidige wethouder en de wethouders van de toekomst worden in vier rondes uitgedaagd tot het formuleren van spraakmakende visies op kunst en cultuur in relatie tot stedelijke ontwikkeling, educatie en talentontwikkeling, citymarketing en maatschappelijke vraagstukken. Ambitieuze gesprekken en down to earth battles wisselen elkaar af.

Niet alles kan even belangrijk zijn. Er zijn eindeloos veel dilemma’s en uitdagingen. Wie beheerst de kunst van het kiezen? Wie kiest welke speerpunten en vanuit welk perspectief? Benieuwd naar de hoofdstukken Cultuur in de verkiezingsprogramma’s? Bekijk hier alle programma’s onder elkaar.

Met: Jos Verveen (D66); Judith Bokhove (Groen Links); Leo Bruijn (PvdA); Leo de Kleijn (SP); Danielle Knieriem (CDA); Antoinette Laan (VVD); Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam) en Willem Sonneveld (ChristenUnie/ SGP).

Gespreksleiding: Frénk van der Linden en Victor Vlam

In deze politieke arena levert de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam een beeldbijdrage. Theatergroep Space voorziet de politiek van statistieken (STATS).

Maandag 3 maart | 20.00 uur

De Rotterdamse Schouwburg |Schouwburgplein 25, Rotterdam

Entree: gratis. Reserveren via: kassa@rotterdamseschouwburg.nl

 Dit debat maakt deel uit van een reeks Cultuurdebatten die de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur organiseert met de Rotterdamse SchouwburgArminius en overige partners in de stad. De Raad adviseert over cultuurbeleid en organiseert discussie en debat om een dynamisch, ondernemend en divers kunst- en cultuuraanbod in Rotterdam te bevorderen.