Gepubliceerd op:

12 februari 2014

Kandidaten longlist Prix de Rome Architectuur 2014


Het Mondriaan Fonds maakt bekend dat er 57 kandidaten op de longlist voor de Prix de Rome Architectuur 2014 staan. Zij werden voorgedragen door 32 scouts die door het Mondriaan Fonds waren uitgenodigd en door andere experts. Daarnaast was er de mogelijkheid voor architecten om zichzelf voor te dragen. Van die mogelijkheid hebben 16 mensen gebruik gemaakt. Op de longlist staan architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten, zowel samenwerkingsverbanden als kandidaten die alleen werken. Van de 57 kandidaten zijn er 14 gevestigd in Rotterdam, deze zijn hieronder VET gemarkeerd.

De kandidaten op de longlist zijn:
Adriaan Aarnoudse / Kunlé Adeyemi / Martijn Al / Samir Bantal / Merixell Blanco Diaz / Jeffrey Bolhuis / Tom Bosschaert / Marlies Boterman / Daan Bruggink / Chris Collaris / Dingeman Deijs / Steven Delva / Mitesh Dixit / Tom van der Eng / Uri Gilad / Guido Greijdanus / HappelCornelisseVerhoeven / Michel Heesen / Ard Hoksbergen / Anne Holtrop / Breg Horemans / Bas Horsting / Florian Idenburg / Marit Janse / Ivo de Jeu / Harro de Jong / Marc Koehler / Marieke Kums / Fiona Kydd / Lilith Ronner van Hooijdonk / LOLA Landscape Architects / Kees Lokman / Jan Maas / Roderik van der Meulen / Donna van Milligen Bielke / Marcel Moonen / Jasper Nijveldt / Karin Peeters / Dirk Peters / Tim Prins / Max Rink / Nanne de Ru / SHAU / Jan Schevers / The Cloud Collective / Laura Theng / Urban Synergy / Robbert Jan van der Veen / Caro van de Venne / Kim Verhoeven / Anouk Vogel / Ard de Vries / Gerwin de Vries en Alexander Herrebout (LINT) / Iris Wijn / XML / Jeroen Zuidgeest / ZUS (Zones Urbaines Sensibles).

In maart zal de jury, bestaande uit Adriaan Geuze (winnaar Prix de Rome 1990, landschapsarchitect en partner West 8), William Lim (directeur CL3 Architects Ltd, architect en kunstenaar), Ellen van Loon (architect en partner OMA), Saskia van Stein (artistiek directeur en curator Bureau Europa), Cathelijne Nuijsink (criticus, schrijver architectuur en design) vier kandidaten voor de shortlist selecteren. Voorzitter is Birgit Donker directeur van het Mondriaan Fonds.

De Prix de Rome wordt georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. Bij de architectuurronde wordt het Mondriaan Fonds geadviseerd door Het Nieuwe Instituut en door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Voor meer informatie zie: www.prixderome.nl