Gepubliceerd op:

4 februari 2014

Matchingsfonds Nederland – Zweden


Florentijn Hofman, Stor Gul Kanin. Het Grote Gele Konijn was een tijdelijke installatie van 13 meter hoog tijdens de OpenArt Biennale 2011 in Örebro, Zweden.

Met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt Dutch Culture een bescheiden matchingsfonds in voor het mogelijk maken van een gebundelde culturele presentatie in Zweden. DutchCulture speelt een coördinerende rol. Beknopte projectplannen kunnen tot uiterlijk 1 maart worden ingediend bij DutchCulture. Hier vindt u tevens meer informatie over de voorwaarden en de toekenning.

Op initiatief van de Nederlandse ambassade in Stockholm en de Zweedse ambassade in Den Haag vindt in 2014 de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen plaats. De ambassades hebben het afgelopen jaar een programma voorbereid waarin culturele samenwerking een belangrijke plaats inneemt.
Meer over dit programma is te vinden op www.swe400nl.com .

Eerder was er ook al een presentatie over de viering 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.