Gepubliceerd op:

16 januari 2014

Ruim 120 deelnemers bij informatiemiddag internationale subsidieregelingen


(c) Rob Deman

Tijdens de bijeenkomst op 13 januari gaf het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie uitleg over het Programma Internationalisering Creatieve Industrie 2013-2016. De eerste deadline voor aanvragen van deze regeling is op 1 februari 2014.

De Creative Europe Desk/Dutch Culture gaf uitleg over het nieuwe programma Creative Europe, het subprogramma Cultuur. Creative Europe is op 1 januari 2014 in werking getreden. Binnen het programma Creative Europe/Media zijn oproepen gedaan voor negen deelprogramma’s. De inzenddata voor de eerste aanvraagronde samenwerkingsprojecten zijn 28 februari 2014 voor enkele mediadeelregelingen en 5 maart 2014 is voor cultuurprogramma’s.
Tijdens het IFFR is er verdere informatie verkrijgbaar over het programma Creative Europe/MEDIA.

Deelname aan deze of andere Europese programma’s vergt goede voorbereiding naast intensieve samenwerking met buitenlandse partners. Daarom was er naast uitleg over de regelingen een aantal instellingen dat sprak over zijn ervaringen met deze programma’s en regelingen:

De middag werd georganiseerd door de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur in samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Creatieve Europe Desk/DutchCulture.

Creative EuropeDucthCultureVlag+logo_CE_DeskNLSCI_Woordbeeld_NL_2_regels_CMYK