Gepubliceerd op:

13 januari 2014

Over subprogramma MEDIA/Creative Europe 2014-2020


Op 1 januari 2014 is Creative Europe (2014-2020) van start gegaan, een initiatief van de Europese Commissie ter versterking van de concurrentiepositie van de Europese cultuur-, film-, televisie- en cross media-industrie. Creative Europe bouwt voort op de programma’s MEDIA, MEDIA Mundus en Cultuur. Creative Europe Desk NL geeft informatie over de subsidieregelingen van het Creative Europe Programma en biedt begeleiding bij het doen van een aanvraag. Medewerkers van Creative Europe Desk NL zijn op 27-28 januari aanwezig op het Internationaal Filmfestival Rotterdam om vragen over het subprogramma MEDIA te beantwoorden.

Op dinsdag 28 januari vinden er tijdens het internationaal Film Festival in Rotterdam twee Creative Europe/MEDIA panels plaats: met het onderwerp Everything you always wanted to know about audiences.

10.30 – 13.00 uur:
Everything you always wanted to know about audiences.
Een presentatie van de studie: Knowing and Profiling current and future audiences van David Graham (Attentional) and Arnaud Dupont (Headway International).
Elizabeth Prommer, Ian Christie, Sarah Calderon (The Film Agency) Hrvoje Hribar (Croatian Audiovisual Centre) en Claus Noer Hjorth (Danish film institute) bespreken in het panel strategieën om publiek te bereiken.

Locatie: De Doelen, Van Cappellen Zaal, begane grond.
Rsvp: creative-europe@teamwork.fr

14.30 – 16.30 uur:
From MEDIA Mundus to Creative Europe – The international dimension of European support to the film industries
Keynote van Xavier Troussard, hoofd Creative Europe Programma in Brussel, waarin hij bespreekt wat de internationale strategie is achter Creative Europe/MEDIA.
Presentaties van de resultaten van MEDIA Mundus 2011-2013, de internationale acties binnen Creative Europe/MEDIA en van de nieuwe regeling voor internationale coproductiefondsen.

Locatie: De Doelen, Van Cappellen Zaal, begane grond.
Rsvp: creative-europe@teamwork.fr

Andrea Posthuma en Annelies Bokma van Creative Europe Desk NL aanwezig op 27 en 28 januari om vragen over het programma te beantwoorden.

Ga voor meer informatie naar de site van Media Desk Nederland.

Voor culturele instellingen die voor de eerste call voor projecten in het Creative Europe/subprogramma Cultuur willen indienen organiseert Creative Europe Desk/DutchCulture op 20 februari 2014 een workshop. Deze bijeenkomst is uitsluitend voor instellingen die daadwerkelijk uiterlijk 5 maart 2014 een projectvoorstel indienen. Voor informatie: Creative Europe Desk/DutchCulture.