Gepubliceerd op:

10 januari 2014

Informatiebijeenkomst Zweden-Nederland 400 jaar


Op vrijdag 17 januari organiseert Dutch Culture de eerste uit een reeks landenbijeenkomsten waarin experts vertellen welke kansen en mogelijkheden het betreffende land biedt voor de Nederlandse culturele en creatieve sector. Ook passeren best practices de revue en is er gelegenheid te netwerken.

De start is een informatiebijeenkomst op vrijdag 17 januari over Zweden naar aanleiding van 400 jaar diplomatieke relaties tussen Nederland en Zweden. Dit wordt bescheiden gevierd met een (cultureel) programma.
Zie ook de site swe400nl.com.

Informatiebijeenkomst: actuele kansen
DutchCulture organiseert een informatiebijeenkomst over Zweden voor het Nederlandse culturele veld. Johanna Skantze, directeur van Generator Sverige licht de actuele ontwikkelingen in de culturele sector en creative industries in Zweden toe. Vervolgens komen de ambassadeurs Håkan Emsgård en Dr. Philip de Heer aan het woord. Frank Schipper, coördinator van het programma Zweden-Nederland 400 jaar en werkzaam op de Nederlandse ambassade geeft een toelichting op de evenementen in Zweden die al in de grondverf staan en vertelt waar kansen liggen voor culturele uitwisseling en samenwerking. Tot slot vindt een panelgesprek plaats onder leiding van journalist Katinka Baehr over best practices van samenwerking en persoonlijke ervaringen. De gespreksdeelnemers zijn componist Klas Torstensson, theatermaker Jakop Ahlbom en Mira Unde, Zweedse studente aan de Fontys Academie.
Na afloop van de bijeenkomst geven de ambassadeurs met een receptie het startschot voor het Zweden-Nederland 400 jaar, waarbij ook relaties uit bedrijfsleven en andere sectoren worden uitgenodigd.

Vrijdag 17 januari 2014,
13.30 inloop, programma 14.00-16.00 uur, kick off receptie 16.00-17.00 uur.
Locatie: Korzo, Prinsestraat 42 in Den Haag
Voertaal Nederlands en Engels, deelname is gratis, voor aanmelden klik hier.