Gepubliceerd op:

7 januari 2014

Eerste deadline “Samenwerking Musea”: 1 februari 2014


Musea kunnen bij het Mondriaan Fonds extra geld aanvragen voor de financiering van bijzondere vormen van samenwerking. Minister Bussemaker (Cultuur) stelt hiervoor €8 miljoen beschikbaar.

Regeling Samenwerking Musea
Minister Bussemaker kondigde de extra investering voor samenwerking tussen musea aan in haar brief ‘Samen werken, samen sterker’ van 10 juni 2013. Het Mondriaan Fonds heeft vervolgens de regeling ‘Samenwerking Musea’ ontwikkeld, waarbinnen musea hun aanvraag kunnen indienen.

Voor wie en wat?

De regeling is van toepassing op musea en is bedoeld als bijdrage voor gezamenlijke initiatieven die het gangbare overstijgen; de relatie tussen de burger en cultureel erfgoed versterken; een duurzaam karakter hebben, voorbeeld stellend en navolgbaar zijn door anderen en uiteindelijk leiden tot een sterkere museale sector. Het gaat daarbij om de volgende thema’s:

  • educatie
  • publieksbereik
  • zichtbaarheid
  • wetenschap
  • digitale mogelijkheden
  • collectiebeleid

 

Hoe vraag je aan?
Een bijdrage voor samenwerking kan worden aangevraagd door het insturen van een aanvraagformulier. Een bijdrage uit de samenwerkingsregeling musea kan 6 maal per jaar worden aangevraagd.
Deadlines zijn: 1 februari, 4 april, 30 mei, 1 augustus, 3 oktober en 28 november 2014.

De bijdragen van het Mondriaan Fonds kunnen niet met terugwerkende kracht worden toegekend. Daarom moeten aanvragen ten minste 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum worden ingediend. Aanvragers moeten rekening houden met een behandeltermijn van maximaal 3 maanden.

Voor meer informatie over de regeling Samenwerking Musea:www.mondriaanfonds.nl.