Gepubliceerd op:

20 december 2013

straatmuzikanten en straatartiesten: grijp nu je kans!


Om te mogen optreden op straat in het centrum van Rotterdam heb je een zogenoemde ontheffing nodig. De gemeente Rotterdam wil graag een gezellig en levendig centrum en geeft daarom vanaf januari extra ontheffingen uit. 45 ontheffingen voor individuele muziekanten en 5 voor groepen. Daarnaast zijn er voor straatartiesten ook nog eens 50 ontheffingen beschikbaar.

Inschrijven
Om in aanmerking te komen voor een ontheffing moet je je vóór 31 december inschrijven bij het deelgemeentekantoor op het Stadhuisplein 30, 2e etage. Bij het verlenen van de ontheffing let de gemeente op uitstraling, technische vaardigheden, frequentie van optreden en soort instrument. Zo hoopt zij een divers aanbod aan straatartiesten en –muzikanten een kans te geven. De inschrijving is gratis maar je moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. In januari horen de mensen die zich hebben ingeschreven of ze in aanmerking komen voor een ontheffing. De ontheffing is vervolgens een heel jaar geldig.