Gepubliceerd op:

9 december 2013

Ed Wubbe krijgt de Prijs van Verdienste 2013 van Dansersfonds


Ed van der Wubbe

Ed Wubbe, sinds 20 jaar artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam, krijg De Prijs van Verdienste 2013 van het Dansersfonds ’79. Onder zijn leiding en met zijn grote, theatrale producties als belangrijke pijler, groeide Scapino uit tot een populair en toonaangevend dansgezelschap.

Volgens de jury, waaronder ex-sterdansers Han Ebbelaar en Alexandra Radius, legt Wubbe ‘een sterk accent op vernieuwende elementen in de hedendaagse dans’. “Ed Wubbe staat midden in de maatschappij, is energiek, neemt risico’s, laat zich graag inspireren door andere kunstvormen en kunstenaars, geeft kansen aan nieuwe choreografen, daagt zijn dansers uit andere kanten van hun talent aan te boren en laat zijn stem horen in kunstpolitieke debatten. Wubbe streeft er naar een jong en nieuw publiek te trekken en dat lukt hem uitstekend.”

De twee Aanmoedigings Prijzen van het Dansersfonds’79 gaan naar de Nederlandse dansers Nathan Brahne van Het Nationale Ballet en Myrthe van Opstal van het Nederlands Dans Theater. De prijzen worden op 17 december uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam.