Gepubliceerd op:

25 november 2013

Barbera Wolfensberger nieuw boegbeeld topsector Creatieve Industrie


Barbera Wolfensberger

Minister Kamp van Economische Zaken heeft FHV BBDO’s Barbera Wolfensberger (48) benoemd tot boegbeeld van de topsector Creatieve Industrie.

Barbera Wolfensberger volgt Victor van der Chijs op, die zijn functie per oktober neerlegde nadat hij tot voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Twente was benoemd.
Wolfensberger werd benaderd na raadpleging van verschillende mensen in de markt en leden van de Dutch Creative Council.

Wolfensberger, sinds 2009 ceo van FHV BBDO en Proximity Amsterdam, maakte er in recente interviews geen geheim van dat zij zich graag voor de publieke sector zou willen inzetten, iets doen wat er ‘toe doet’ in maatschappelijk, politiek of cultureel opzicht, en is blij en trots op haar benoeming.
‘Dit is denk ik heel goed nieuws voor de reclamewereld, die niet eerder zo rechtstreeks vertegenwoordigd werd op dit niveau,’ zegt ze.
‘De creatieve industrie kan een enorme versnelling teweeg brengen, juist op het snijvlak van creativiteit en technologie. Ik wil optreden als verbinder tussen bedrijven van zowel binnen als buiten de creatieve industrie, want juist daar is onze innovatiewaarde het grootst.’

Wolfensberger is benoemd per 1 januari. Dan wil ze zich eerst goed informeren voordat ze inhoudelijk meer naar buiten treedt.

Lees het volledige artikel op Adformatie.
Voor meer informatie over Creatieve Industrie bekijkt u onze netwerkpagina