Gepubliceerd op:

23 november 2013

Nieuwe leden Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur


Ricardo Burgzorg en Herman Vaanholt zijn benoemd tot raadsleden van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). Daarmee is de Raad weer compleet. Alle benoemingen zijn voor een periode van vier jaar.

Ricardo Burgzorg (1959, Paramaribo) is cultureel ondernemer in Den Haag onder de naam über blick met jarenlange ervaring op het terrein van (inter)nationale, interculturele beleidsontwikkelingen en theaterproducties. Burgzorg is tevens festivaldirecteur van het Indian Film Festival in Den Haag en de stichting My First Art Collection. Hij heeft neven- en bestuursfuncties vervuld bij o.m. Raad voor Cultuur, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en ATANA.

Herman Vaanholt (1961, Enschede) is ondernemer en investeerder vanuit Rotterdam en onder meer mede-initiator van City Racing Rotterdam. Hij studeerde bedrijfskunde aan de EUR en op Nyenrode. Vaanholt is betrokken (geweest) bij maatschappelijke en culturele projecten in ondermeer Nigeria, Eritrea, Sierra Leone en Uganda. Hij is actief voor diverse stichtingen o.m. Artsen zonder Grenzen, KidsRights, Erasmus Education Fund (EUR), Big Brothers Big Sisters en Sunday Foundation.

De Voorzitter van de Raad, Melanie Post van Ophem, is verheugd met de benoemingen: “De nieuwe leden verbinden de culturele sector met verschillende maatschappelijke sectoren binnen en buiten de stad. Hun ervaring op het gebied van o.m. diversiteit en ondernemerschap versterken de Raad.” Naast Post van Ophem bestaat de Raad uit Simon Davies, Egbert Fransen, Robert Marijnissen, Ulrike Söbbeke, Jacqueline Veenendaal, Willemijn Zwiep en Bruno Verbergt (adviseur namens de stad Antwerpen).
Met 9 leden en een adviseur van de stad Antwerpen is de Raad compleet.