Gepubliceerd op:

15 november 2013

De Rotterdamse Cultuurdebatten: Hoe de stad te versterken met de creatieve en culturele sector?


2 december 20:00 uur, Arminius.

Essentieel voor de Rotterdamse economie, zijn de culturele en creatieve sector, volgens VNO-NCW.  Dit zijn speerpunten in het recente Manifest voor de economie van Rotterdam. Cultuur kan veel intensiever dan nu worden ingezet om de aantrekkelijkheid en de economie van Rotterdam te versterken terwijl de creatieve sector veel baat zou kunnen hebben van gezamenlijke initiatieven. VNO-NCW pleit daarom voor meer coördinatie en marketing, maar vooral voor een echt commitment van politiek en bedrijfsleven.

Welke maatregelen stelt VNO-NCW voor? Komt er een dependance van de Rotterdamse musea op CS, betaald vanuit het bedrijfsleven? Of een jaarlijks ‘creatievenfestival’ waarin het bedrijfsleven op grote schaal kan netwerken met creatieven?

Met Diederik van Dommelen (voorzitter VNO-NCW Regio West), Jacqueline de Jong (gemeenteraadslid PvdA), Anton Molenaar (gemeenteraadslid Leefbaar  Rotterdam) en Marc van Staveren (TV-productiebedrijf Men at Work).
Gespreksleiding: Lex Bohlmeijer.

De Rotterdamse Cultuurdebatten worden georganiseerd in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen, op 19 maart 2014, door de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, Arminius en de Rotterdamse Schouwburg. In een volgend debat komt cultuureducatie aan bod.

De reeks wordt afgesloten met een ‘cultureel lijstrekkersdebat’ in maart 2014.

toegang 5,- Rotterdampas/studenten 2,50. Museumpark 3