Gepubliceerd op:

9 oktober 2013

Rotterdamse kunstenaars op en over de 55e Biënnale van Venetië: 1 juni tot 24 november 2013


Il Palazzo Enciclopedico

Op de Biënnale van Venetië is werk van enkele Rotterdamse beeldend kunstenaars te zien. Werk van Erik van Lieshout en Melvin Moti werd opgenomen in de hoofdtentoonstelling Il Palazzo Enciclopedico (The Encyclopedic Palace), samengesteld door Massimiliano Gioni, in de Giardini en het Arsenale.

De in Rotterdam wonende Spaanse kunstenaar Lara Almarcegui is door curator Octavio Zaya geselecteerd voor de inzending door Spanje. Haar werk is te zien in het Spaanse paviljoen in de Giardini.
Deze drie kunstenaars werden bekroond met de Dolf Henkesprijs in achtereenvolgens 2006, 2008 en 2010.

Jonas Staal geeft informatie over de politieke, economische en ideologische context van de Biënnale en van de landenpaviljoens door middel van de app Ideological Guide to the Venice Biennale 2013, voor iPhone en Android. Via een Open Call for Critical Visits roepen Casco in Utrecht, e-flux en Kadist Art Foundation kunstenaars en schrijvers op een voorstel te doen voor deelname aan het project. De call is open tot 30 juni.