De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur adviseert de gemeente Rotterdam over kunst- en cultuur en verbindt cultuur, stad en samenleving.

Partners/ samenwerking

Een sterke en dynamische culturele sector is een sector die goed samenwerkt. Met de verschillende partijen in het culturele veld, maar ook met de andere partners in de stad. De Raad wil de relaties in de stad zoveel mogelijk stroomlijnen en faciliteren. Hieronder vindt u een aantal belangrijke partners in de stad. 

Directeurenoverleg Rotterdam
In het Rotterdamse Directeurenoverleg  zijn ruim 60 culturele instellingen aangesloten. Deze zestig directeuren komen regelmatig samen voor onderwerpen die de gehele culturele sector aangaan. Zoals afstemming van programmering en collectieve marketing. Reinier Gerritsen, medewerker van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, is secretaris van het overleg. Voor meer informatie, mail naar: rgerritsen@rrkc.nl.

Gemeente Rotterdam

Internationale & Europese zaken in Rotterdam

Evenementen en vergunningen

  • Rotterdam Festivals. Beleid, vergunningen, informatie en andere ondersteuning op het gebied van festivals.
  • Het Loket. Adviseert initiatiefnemers over het regelen van een (indoor) locatie en de benodigde vergunningen.

Economie, bedrijfsleven en private sector 

Collectieve marketing

  • Rotterdam Festivals. Collectieve marketing Rotterdamse kunst en cultuur.
  • Rotterdams Uitburo. Uitagenda kunst en cultuur in Rotterdam.
  • Rotterdam Partners. (voorheen Economic Development Board Rotterdam, Rotterdam Investment Agency en Rotterdam Marketing) Promotor voor stedelijke economie en uitvoering van citymarketing.

Wonen, wijken en cultuur

Amateurkunsten

  • Cultuurscouts. Cultuurscouts stimuleren bewoners en kunstenaars in de Rotterdamse wijken om grote en kleine ideeën op het gebied van cultuur of kunst in de buurt waar te maken. Lees ook het RRKC-advies: Stille kracht. De meerwaarde van cultuurscouts in Rotterdam.
  • Theaternetwerk Rotterdam (de Rotterdamse Vereniging voor Amateurtheater)is de belangenbehartiger van Rotterdamse amateurtheaterverenigingen en -makers.
  • SKVR verbindt met haar cursusaanbod zoveel mogelijk (jonge) Rotterdammers met kunst en cultuur.

Onderwijs en cultuureducatie

Sport en cultuur

Gezondheidszorg en maatschappelijk ondernemen

Vacatures in cultuur

Rotterdam Zuid

meer netwerk

Kennis, advies en onderzoek

Hieronder vindt u een overzicht van adviesraden, studiecentra, kennisinstituten en belangenverenigingen voor kunst en cultuur. Deze organisaties beschikken... meer

Versterken (financiering)

Op deze pagina vindt u een overzicht van regionale, nationale en internationale financieringsmogelijkheden voor culturele projecten.   Rotterdamse... meer