Gepubliceerd op:

25 augustus 2015

Kees Weeda benoemd als extern begeleider Museumpark


Kees Weeda

Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) heeft de heer Kees Weeda benoemd als extern begeleider voor het Museumpark. Weeda heeft als opdracht voorstellen te doen om te komen tot verbeterde samenwerking tussen de culturele instellingen in en om het Museumpark.

Betere samenwerking tussen de instellingen is noodzakelijk voor een samenhangend, gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor bezoekers en inwoners van de stad. Een goed woon- en verblijfklimaat hangt sterk samen met een dergelijk aanbod.

Adriaan Visser: “De samenwerking tussen de culturele instellingen in het Museumpark moet beter in het belang van een steviger cultureel cluster. Ik heb er alle vertrouwen in dat de heer Weeda als onafhankelijk begeleider een proces op gang brengt waarmee we dat gaan bereiken.”

De heer Weeda was van 2004 tot 2011 algemeen secretaris van de landelijke Raad voor Cultuur en daarvoor tot 2004 hoofd Culturele Zaken van de gemeente Rotterdam. Kees Weeda: ”Ik geloof in de meerwaarde van een goede samenwerking in het Museumpark en ik zie dit dan ook als een boeiende opdracht. In het vierde kwartaal van dit jaar zal ik mijn eerste bevindingen delen met de wethouder.”